MDSS Kranj logotip
Stran šahovskega krožka OŠ Preddvor
Gens una sumus
  KONTAKT              ARHIV NOVIC              ŠS TOMO ZUPAN KRANJ              ŠS TOMO ZUPAN KRANJ na FB              DOMOV 
Arhiv novic

14. 3. 2019

Učenci šahovskega krožka so dobro igrali na ekipnem državnem prvenstvu za fante do 12 let

V nedeljo 14. 3. 2019 je bilo na OŠ Šmarje - Sap osnovnošolsko ekipno državno šahovsko prvenstvo za dečke do 12 let. Našo šolo so zastopali Miha Šlibar, Luka Šlibar, Aljaž Podpeskarin Andrej Bone. Fantje so v konkurenci 34 ekip zasedli 16. mesto. Še posebej se je izkazal Aljaž Podpeskar, ki je bil brez poraza in je v sedmih partijah kar šestkrat zmagal in enkrat remiziral. Rezultati turnirja so na povezavi: http://rez.sahist.si/2019/os1819tu12/?idt=60&ids=2&idp=23#prikaz2.


25. 3. 2019

Zimski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Končali smo zimski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


9. 3. 2019

Ekipi preddvorskih šahistk in šahistov do 12 let najboljši na Gorenjskem

V soboto, 9. 3. 2019 je bilo na OŠ Simona Jenka v Kranju ekipno gorenjsko prvenstvu v šahu za učence in učenke. OŠ Preddvor sta zastopali ekipa učenk in ekipa učencev v konkurenci do 12 let.

Fantje v postavi Miha Šlibar, Luka Šlibar, Aljaž Podpeskar, Andrej Bone in Luka Ekar so na turnirju zmagali celo brez izgubljene partije. Dekleta v postavi Teja Prestor, Meta Roblek in Tisa Gaja Eržen pa na turnirju niso imela konkurence, zato so se za zabavo pomerila v skupini s fanti. Na koncu so si vsi prislužili zlate medalje. Rezultati turnirja so na povezavi: http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=20463.


19. 1. 2019

Dve medalji za mlade preddvorske šahiste na gorenjskem kadetskem prvenstvu

V soboto, 19. 1. 2019, so na OŠ Simona Jenka v Kranju, mladi šahisti tekmovali na gorenjskem kadetskem prvenstvu v šahu. OŠ Preddvor so zastopali ena učenka in dva učenca, vsi v konkurenci do 12 let.

Fantje in dekleti so igrali v eni skupini, za medalje pa je štela vsaka konkurenca posebej. Teja Prestor je bila tako v konkurenci deklet srebrna, Luka Šlibar pa v konkurenci fantov bronast. Uspeh je dopolnil Aljaž Podpeskar, ki je bil v konkurenci fantov peti. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=20230.


17. 12. 2018

Prvenstvo OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo zadnji krog prvenstva OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


8. 12. 2018

Teja Prestor bronasta na osnovnošolskem prvenstvu Gorenjske v šahu

V soboto, 8. 12. 2018, so se na OŠ Simona Jenka v Kranju v šahu pomerili osnovnošolci gorenjskih šol. OŠ Preddvor sta zastopali dve učenki in štirje učenci.

V kategoriji deklet, letnik 2007 in mlajše sta bili naši tekmovalki odlični. V konkurenci šestih deklet je Teja Prestor osvojila tretje mesto in bronasto medaljo, Meta Roblek pa je bila takoj za njo, četrta. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=20054.

V kategoriji fantov, letnik 2007 in mlajši, je tekmovalo 26 tekmovalcev. Naši štirje fantje so dosegli pohvale vredne rezultate; Miha Šlibar je bil četrti, Luka Šlibar šesti, Aljaž Podpeskar osmi in Luka Ekar štirinajsti. Za kakšno medaljo v konkurenci fantov je tokrat zmanjkalo tudi malo sreče, bo pa za njih še veliko priložnosti v tem šolskem letu. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=20052.


24. 11. 2018

Zlato in bron za šahiste OŠ Preddvor na Medobčinskem prvenstvu osnovnih šol v šahu

Na deževno soboto, 24. 11. 2018, so se v prostorih šahovskega kluba Stari Mayr v Kranju zbrali mladi šahisti osnovnih šol s področja MO Kranj, Šenčurja, Nakla, Cerkelj na Gorenjskem, Preddvora in Jezerskega. Tekmovanja sta se udeležili dve učenki in štirje učenci iz OŠ Preddvor.

V kategoriji fantov, letnik 2007 in mlajši, je v konkurenci sedemnajstih tekmovalcev zmagal Luka Šlibar s petimi zmagami in dvema remijema iz sedmih partij. Uspeh predstavnikov našega šahovskega krožka je dopolnill Aljaž Podpeskar s sedmim mestom in štirimi zmagami. Pohvaliti velja tudi Luka Ekarja (3 točke) in Martina Premruja (1,5 točke). Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=19965.

V kategoriji deklet, letnik 2007 in mlajše, sta našo šolo zastopali Teja Prestor in Meta Roblek. V medsebojnem dvoboju je Meta premagala Tejo in si tako priborila bronasto medaljo za tretje mesto, Teja pa je bila četrta. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=19964.

Čez dva tedna, 8. 12. 2017 nas čaka gorenjsko prvenstvo, kjer bodo mladi preddvorski šahisti tudi v igri za dobre rezultate.


21. 05. 2018

Pomladanski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo zadnji krog pomladanskega šahovskega turnirja OŠ Matije Valjavca Preddvor. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


11. 05. 2018

Šahovski turnir s 50 udeleženci na OŠ Matije Valjavca Preddvor

Deveti šahovski turnir ciklusa turnirjev mladih je gostila OŠ Matije Valjavca Preddvor. Igralni pogoji v prostorni glasbeni učilnici so bili odlični za rekordnih petdeset udeležencev. Zbrane igralce, njihove mentorje in starše je pozdravil ravnatelj šole gospod Bogdan Sušnik. Turnir je odlično vodil šahovski sodnik gospod Blaž Kosmač. Gostje so pohvalili lepo urejeno šolo in idilično okolico na robu vasi, v stiku z naravo in s pogledom na gore. Turnir je obiskal tudi naš župan gospod Miran Zadnikar.

Najboljši na turnirju je bil Demšar Maks iz OŠ Jakoba Aljaža, drugi pa gost iz s Preddvorom pobratene občine Blace v Srbiji Kocić Veljko. Tudi drugi gost iz Srbije Timotijević Ognjen je dobro igral in zasedel 11. mesto.

Pohvaliti je potrebno tudi domače igralce, ki so dosegli naslednje uvrstitve: 6. Šlibar Miha, 9. Šlibar Luka, 23. Bone Andrej, 27. Podpeskar Aljaž, 29. Ekar Luka, 30. Prestor Teja, 45. Premru Martin, 47. Roblek Meta, 49. Trobec Tevž

Rezultate turnirja si lahko pogledate na povezavi "http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=19314".


15. 04. 2018

Lep rezultat učencev naše šole na državnem ekipnem šahovskem prvenstvu do 12 let

Ekipa OŠ Matije Valjavca Preddvor v postavi Miha Šlibar, Luka Šlibar, Aljaž Podpeskar in Andrej Bone je v nedeljo 15. 4. 2018 dosegla lep rezultat na državnem ekipnem šahovskem prvenstvu do 12 let v Kozjem. Fantje so se z zavzeto in borbeno igro uvrstili na osmo mesto med dvaindvajsetimi ekipami. Fantje bodo v tej konkurenci igrali tudi naslednje leto in si od njih takrat lahko obetamo še boljši rezultat. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rez/1804/sst1718osen/razvrstitev0.asp.

Natančna statistika tekmovanje je pokazala tudi, da je bil Luka Šlibar najboljši igralec druge deske na turnirju.


25. 03. 2018

Balkanski kadetski pokal v šahu

Šest učencev našega šahovskega krožka je dobilo priložnost, da se udeleži balkanskega kadetskega pokala, ki je bil od 24. do 25. marca v kraju Blace v Srbiji.

Med deklicami v starostni skupini do 11 let nas je v mednarodni konkurenci zastopala Teja Prestor in na turnirju zbrala štiri točke. Rezultati njenega turnirja so na povezavi na strani chess-results.com.

Odlično so se izkazali tudi fantje Luka Ekar, Andrej Bone, Aljaž Podpeskar, Luka Šlibar in Miha Šlibar v skupini fantov letnik 2007 in mlajši. Miha Šlibar je osvojil prvo mesto z osmimi točkami iz devetih partij, drugi je bil Luka Šlibar s 7,5 točke, 17. Aljaž Podpeskar s 4,5 točke, 21. Andrej Bone s 4 točkami in 27. Luka Ekar s 3 točkami. Tudi rezultati fantov so na povezavi na strani chess-results.com.


18. 03. 2018

Nabirali smo izkušnje na ekipnem državnem prvenstvu do 15 let

Mlada šahovska ekipa OŠ Preddvor je dobila priložnost, da igra na ekipnem državnem prvenstvu do 15 let. Turnir je bil v nedeljo 18. 03. 2018 na Gimnaziji Kranj. V močni konkurenci najboljših ekip slovenskih osnovnih šol je bila udeležba načrtovana kot nabiranje izkušenj, vendar so fantje kljub temu zabeležili kar nekaj zmag. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rez/1803/sst1718ose/razvrstitev0.asp.


26. 02. 2018

Zimski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo zadnji krog zimskega šahovskega turnirja OŠ Matije Valjavca Preddvor. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


17. 02. 2018

Fantje iz OŠ Preddvor so najboljša šahovska ekipa na Gorenjskem do 12 let

V soboto 17. 02. 2018 je bilo na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju gorenjsko ekipno prvenstvo v šahu. Ekipo naše šole so zastopali Miha Šlibar, Luka Šlibar, Aljaž Podpeskar, Andrej Bone in Luka Ekar. Ker v kategoriji do 12 let niso imeli konkurentov, so se pomerili z ekipami v starostni skupini do 15 let in v tej kategoriji zasedli odlično tretje mesto. Vseeno so se odločili, da bodo domov odnesli zlate medalje v konkurenci do 12 let. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=18983.


20. 01. 2018

Na gorenjskem kadetskem prvenstvu v šahu so tekmovalci iz OŠ Preddvor osvojili zlato in bronasto kolajno

V soboto 20. 01. 2018 je bilo na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju gorenjsko kadetsko prvenstvo v šahu. Našo šolo so zastopali štirje tekmovalci in ena tekmovalka.

V kategoriji fantov do dvanajst let je Miha Šlibar zmagal z vsemi možnimi osvojenimi točkami. Mentorja šahovskega krožka veseli tudi dobra igra ostalih fantov. Luka Šlibar je bil četrti, Aljaž Podpeskar peti in Luka Ekar deveti in ta ekipni rezultat daje dobre obete za ekipno prvenstvo gorenjskih osnovnih šol, ki bo 17. 2. 2018. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=18844.

V kategoriji deklet do deset let je Teja Prestor za svojo zbirko medalj s tretjim mestom osvojila še en bron.


14. 1. 2018

Posamezno državno prvenstvo OŠ za učence do 12 let

V nedeljo 14. 1. 2018 sta se Luka in Miha Šlibar udeležila državnega prvenstva OŠ v šahu za učence do 12 let. Na celodnevnem turnirju je Miha igral odlično in zbral šest točk. Ta rezultat ga je ponesel na 8. mesto med 52. tekmovalci. Luka je slabo začel, vendar se je v drugi polovici turnirja vseeno uspel zbrati in je na koncu dosegel 3,5 točke. Rezultati tekmovanja so na strani ŠZS na povezavi http://www.sah-zveza.si/rez/1801/si18osdp/si18of12/table.htm.


12. 1. 2018

Ciklus mladih - 5. turnir

Na petem turnirju ciklusa mladih je preddvorsko šolo zastopalo pet tekmovalcev. Pohvale Andreju Bonetu, Aljažu Podpeskarju, Luku Ekarju, Luku Šlibarju in Mihu Šlibarju za borbene igre in dober rezultat. Rezultati turnirja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=18800.

Naslednji turnir ciklusa bo 9. 2. 2018 na OŠ Orehek. Razpis in razpored si lahko ogledate na povezavi http://www.tomo-zupan.org/wp-content/uploads/2017/07/razpis_ciklus_mladih_17_18.pdf.


16. 12. 2017

Na gorenjskem prvenstvu osnovnih šol v šahu so tekmovalci iz OŠ Preddvor osvojili tri medalje

V soboto 16. 12. 2017 je bilo na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju gorenjsko posamično prvenstvo osnovnih šol. Našo šolo je zastopalo pet tekmovalcev in ena tekmovalka.

V kategoriji fantov, letnik 2006 in mlajši, je Miha Šlibar upravičil vlogo favorita in zmagal s šestimi točkami od sedmih možnih. Tretje mesto je po napetem in negotovem zadnjem kolu pripadlo Luku Šlibarju. Uspeh ekipe našega šahovskega krožka sta dopolnila Aljaž Podpeskar z devetim mestom in Andrej Bone z enajstim mestom, za borbenost pa velja pohvaliti tudi Luka Ekarja. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=18696.

V kategoriji deklet, letnik 2006 in mlajše, je Teji Prestor, po izenačenem rezultatu, bronasto medaljo zagotovila zmaga v dodatnem dvoboju za tretje mesto. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=18700.


4. 12. 2017

Prvenstvo OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo zadnji krog šahovskega prvenstva OŠ Matije Valjavca Preddvor. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


29. 11. 2017

Turnirja za osvajanje IV. in III. šahovske kategorije

Med novoletnimi počitnicami bomo organizirali turnirja za osvajanje IV. in III. šahovske kategorije. Podrobnosti so v razpisu turnirja za IV. in v razpisu turnirja za III. šahovsko kategorijo.

Na vsakem od turnirjev lahko igra samo 10 igralcev, zato priporočam čimprejšnjo prijavo.
18. 11. 2017

Medobčinsko prvenstvo osnovnih šol v šahu

V soboto 18. 11. 2017 je v prostorih šahovskega kluba Stari Mayr v Kranju, potekalo medobčinsko prvenstvo osnovnih šol MO Kranj, Šenčurja, Nakla, Cerkelj na Gorenjskem, Preddvora in Jezerskega v šahu za učence in učenke. Tekmovanja sta se udeležili dve učenki in šest učencev iz OŠ Preddvor.

V kategoriji fantov, letnik 2006 in mlajši, je zmagal Miha Šlibar. Uspeh ekipe našega šahovskega krožka sta dopolnila Luka Šlibar s petim mestom in Jaka Urbanec s sedmim mestom. Pohvaliti velja tudi Aljaža Podpeskarja (3 točke), Andreja Boneta (3 točke) in Tevža Trobca (0,5 točke). Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=17509.

V kategoriji deklet, letnik 2006 in mlajše, sta našo šolo zastopali Teja Prestor in Meta Roblek. Na turnirju štirih tekmovalk je bila tudi gostja iz Škofja Loke, zato sta si dekleti prislužili vsaka svojo medaljo. Rezultati tekmovanja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=17511.

Čez štiri tedne, 16. 12. 2017 nas čaka gorenjsko prvenstvo, kjer bodo mladi preddvorski šahisti tudi v igri za dobre rezultate.


10. 11. 2017

Ciklus mladih - 3. turnir

Na tretjem turnirju ciklusa mladih se je zasedbi našega krožka pridružil še Jaka Urbanec. Možnosti za skupno zmago v ekipni konkurenci so tako še večje. Vsi fantje so odlično igrali. Rezultati turnirja so na povezavi http://www.tomo-zupan.org/data/turnirji/ciklkrml3/index.htm.

Naslednji turnir ciklusa bo 8. 12. 2017 na OŠ Matije Čopa Kranj. Razpis in razpored si lahko ogledate na povezavi http://www.tomo-zupan.org/wp-content/uploads/2017/07/razpis_ciklus_mladih_17_18.pdf.


13. 10. 2017

Ciklus mladih - 2. turnir

Pet mladih šahistov iz našega šahovskega krožka se je udeležilo drugega turnirja ciklusa mladih. Luka Ekar, Andrej Bone, Aljaž Podpeskar, Luka Šlibar in Miha Šlibar so zopet odlično igrali. Rezultati turnirja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=17365.

Naslednji turnir ciklusa bo 10. 11. 2017 na OŠ Šenčur. Razpis in razpored si lahko ogledate na povezavi http://www.tomo-zupan.org/wp-content/uploads/2017/07/razpis_ciklus_mladih_17_18.pdf.


29. 9. 2017

Ciklus mladih - 1. turnir

Mladi šahisti so odigrali prvi turnir ciklusa turnirjev mladih. Z našega šahovskega krožka se je turnirja udeležilo pet učencev; Luka Ekar, Andrej Bone, Aljaž Podpeskar ter Luka in Miha Šlibar. Z množično udeležbo in dobrimi rezultati so napovedali boj za najvišja mesta v posamezni in ekipni konkurenci v skupnem seštevku. Rezultati turnirja so na povezavi http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=17303.

Naslednji turnir ciklusa bo 13. 10. 2017 na OŠ Jakoba Aljaža Kranj. Razpis in razpored si lahko ogledate na povezavi http://www.tomo-zupan.org/wp-content/uploads/2017/07/razpis_ciklus_mladih_17_18.pdf.


29. 5. 2017

Pomladanski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo zadnje kolo pomladanskega turnirja OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.

Za otroke, ki jih sonce vleče k igri na prostem, priporočam odmor do naslednjega šolskega leta. V ponedeljek 5. junija 2017 se torej dobimo samo tisti najbolj navdušeni. Ogledali si bomo kakšno šahovsko končnico, rešili nekaj šahovskih problemov in odigrali kakšno partijo šaha.


17. 5. 2017

Ciklus turnirjev mladih za šolsko leto 2016/17

To šolsko leto so bili turnirji kadetske lige v šahu na Jenkovi šoli v Kranju. V skupnem seštevku je naša šola zasedla 3. mesto (igrali so Aljaž Podpeskar, Luka Ekar, Miha in Luka Šlibar), med posamezniki pa sta bila Miha in Luka Šlibar 3. in 4., v kategoriji do 12 let pa 1. in 2. Rezultati so na povezavi http://www.tomo-zupan.org/phpBB2/viewtopic.php?f=2&t=411.


23. 4. 2017

Ekipno državno šahovsko prvenstvo osnovnih šol do 12 let za šolsko leto 2016/17

Ekipa deset in devetletnih fantov preddvorske osnovne šole v postavi Miha Šlibar, Luka Šlibar, Andrej Bone, Aljaž Podpeskar in Luka Ekar je v nedeljo 23. 4. 2017 tekmovala na ekipnem državnem šahovskem prvenstvu osnovnih šol v kategoriji do 12 let. Fantje so kot ekipa prvič spoznavali konkurenco na državnem nivoju in so se, če upoštevamo njihovo starost, zelo dobro odrezali. Med 31 ekipami so zasedli 22. mesto in je to lepa vzpodbuda za nastope v prihodnjih letih, ko ne bodo več med najmlajšimi. Rezultate turnirja si lahko ogledate na strani Šahovske zveze Slovenije.


6. 3. 2017

Zimski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo devet kol zimskega turnirja OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


18. 2. 2017

Gorenjsko ekipno šolsko prvenstvo 2016/17

V soboto 18. 2. 2017 je bilo na OŠ Simona Jenka Kranj gorenjsko ekipno šolsko prvenstvo v šahu. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa učencev našega šahovskega krožka.

Ekipe v starostnih kategorijah do 9, 12 in 15 let so nastopale skupaj, na enem turnirju, medalje pa so bile podeljene za vsako starostno skupino posebej. Miha Šlibar, Luka Šlibar, Andrej Bone, Aljaž Podpeskar in Luka Ekar so se tako na koncu veselili srebrne medalje v kategoriji do 12 let.

Ogledate si lahko tudi rezultate turnirja in fotografijo ekipe z medaljami.


21. 1. 2017

Spet lep uspeh preddvorskih učencev v šahu na gorenjskem kadetskem prvenstvu

V soboto 21. 1. 2017 je bilo na OŠ Simona Jenka Kranj gorenjsko kadetsko prvenstvo v šahu. Tekmovanja se je udeležilo pet učencev z našega šahovskega krožka in je potrebno vse pohvaliti za borbenost in osvojene tri medalje.

Deklice vseh starostnih kategorij so igrale skupaj, medalje pa so bile podeljene za vsako starostno skupino posebej. Teja Prestor si je tako prislužila srebrno medaljo v kategoriji deklic do 10 let. Ogledate si lahko rezultate v njeni skupini.

Med najmlajšimi fanti do 8 let je prvič na takem tekmovanju igral Tim Križaj. Kljub pomanjkanju izkušenj se je dobro boril. Ogledate si lahko rezultate v njegovi skupini.

V skupini fantov do 10 let je odlično igral Luka Šlibar. Premagal je vse nasprotnike in prepričljivo osvojil prvo mesto. Pohvale tudi Luku Ekarju za osvojeno 7. mesto s štirimi točkami. Ogledate si lahko rezultate v njuni skupini.

Miha Šlibar se je odločil, da bo igral s starejšimi v skupini do 12 let. Dobre igre so mu prinesle srebrno medaljo, ki je še ni imel v svoji zbirki. Ogledate si lahko tudi njegove rezultate.


15. 1. 2017

DP OŠ za fante do 12 let za šolsko leto 2016/17 v pospešenem šahu

Miha in Luka Šlibar sta se udeležila državnega prvenstva do 12 let v pospešenem šahu. V borbah na tako visokem nivoju in v konkurenci tudi z dve leti starejšimi fanti sta dosegla dober rezultat in ju moram pohvaliti. Miha je zbral 4,5 točk iz devetih partij, Luka pa 4 točke. Rezultati turnirja so objavljeni na strani Šahovske zveze Slovenije.


17. 12. 2016

Preddvorski učenci so na gorenjskem šolskem prvenstvu osvojili zlato in srebrno medaljo

V soboto 17. 12. 2016 je bilo na OŠ Simona Jenka Kranj gorenjsko prvenstvo osnovnih šol za učence in učenke. Tekmovanja se je udeležilo šest učencev z našega šahovskega krožka. Vse je potrebno pohvaliti za borbenost in lepe šahovske partije.

Med deklicami v starostni kategoriji letnik 2008 in mlajše, je bila Teja Prestor tokrat druga. Že trem bronastim medaljam je tokrat dodala srebrno. Ogledate si lahko rezultate v njeni skupini.

Med deklicami v starostni kategoriji letnik 2005 in mlajše, je prvič tekmovala Eržen Tisa Gaja. Kljub pomanjkanju izkušenj se je dobro borila. Ogledate si lahko rezultate v njeni skupini.

V skupini fantov, letnik 2008 in mlajši, je bil iz naše šole odličen Andrej Bone. Turnir je končal v vodilni skupini s petimi osvojenimi točkami. Žal ga je drugi kriterij "Bucholtz" uvrstil na četrto mesto in mu za las izmaknil kolajno. Ogledate si lahko rezultate v njegovi skupini.

Pri fantih, v starostni kategoriji letnik 2005 in mlajši, je zmagal Miha Šlibar. Šest zmag iz sedmih partij mu je v izenačeni skupini prineslo prvo mesto. Zelo dobro sta se s štirimi točkami odrezala tudi Luka Šlibar (6. mesto) in Luka Ekar (8. mesto). Ogledate si lahko tudi njihove rezultate.


12. 12. 2016

Prvenstvo OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

Odigrali smo zadnji, deveti krog prvenstva OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red.


19. 11. 2016

Mladi preddvorski šahisti so osvojili tri medalje

V soboto 19. 11. 2016 je bilo v prostorih šahovskega kluba Stari Mayr, Glavni trg 16, Kranj medobčinsko prvenstvo osnovnih šol za učence in učenke. Tekmovanja se je udeležilo osem učencev z našega šahovskega krožka. Vsi so se dobro in hrabro borili, zato se lahko pohvalijo z zlato in dvema bronastima medaljama.

Med deklicami v starostni kategoriji letnik 2008 in mlajše, je bila med šestimi udeleženkami Teja Prestor na tretjem mestu. Dvema lanskima medaljama je letos že na prvem tekmovanju dodala še en bron. Ogledate si lahko rezultate v njeni skupini.

V najštevilčnejši skupini fantov, letnik 2008 in mlajši, je bil iz naše šole odličen tretji Andrej Bone. Ta kolajna je lepa nagrada za njegovo borbenost na njegovi komaj enoletni šahovski poti. Pohvale tudi Tjašu Megliču, ki se je šele letos pridružil šahovskemu krožku. Ogledate si lahko njune rezultate.

Pri fantih, v starostni kategoriji letnik 2005 in mlajši, je zmagal Luka Šlibar. V dvobojih, tudi s starejšimi fanti, je petkrat zmagal in dvakrat remiziral, kar mu je na koncu prineslo prvo mesto s točko prednosti pred drugouvrščenim. Pohvaliti velja tudi Žana Šenka, Aljaža Podpeskarja, Luka Ekarja in Miha Šlibarja. Ogledate si lahko tudi njihove rezultate.


18. 4. 2016

Nadaljevanje šahovskega krožka za najbolj navdušene

Mlajša skupina šahovskega krožka (1. in 2. razred) je zaključila s svojim delom. Za otroke v starejši skupini, ki jih pomladansko sonce vleče k igri na prostem, priporočam odmor do naslednjega šolskega leta. V ponedeljek 25. aprila 2016 se torej dobimo samo tisti najbolj navdušeni. Ogledali si bomo nekaj otvoritev, rešili nekaj šahovskih problemov in začeli zaključni turnir tega šolskega leta.


18. 4. 2016

Turnir za osvojitev IV. šahovske kategorije na OŠ Matije Valjavca Preddvor

Odigrali smo deveto,zadnje kolo turnirja za osvojitev IV. šahovske kategorije. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red. Čestitke najboljšim štirim za osvojeno IV. šahovsko kategorijo.


10. 4. 2016

Poročilo z državnega prvenstva fantov do 9 let v pospešenem šahu

V nedeljo 10. 4. 2016 je bilo na Otočcu državno prvenstvo v pospešenem šahu. Z preddvorske šole sta se tekmovanja udeležila Andrej Bone in Luka Šlibar v kategoriji fantov do 9 let. Tako močnega tekmovanja smo se udeležili prvič, zato so bila naša pričakovanja usmerjena bolj v nabiranje izkušenj. Kljub temu je Luka v sedmih dvobojih zabeležil štiri zmage, kar mu je prineslo uvrstitev v zlato sredino. Pohvaliti je potrebno tudi Andreja, ki se je dobro boril tudi s starejšimi fanti.

Rezultate in razvrstitev si lahko ogledate na naslednji povezavi:

 • Posamično DP OŠ do 9 let 2015/16 (fantje) - Otočec, 11.4.2016

 • 1. 2. 2016

  Turnir za osvojitev IV. šahovske kategorije na OŠ Matije Valjavca Preddvor

  V ponedeljek 1. 2. 2016 bomo na šahovskem krožku začeli s turnirjem za osvojitev IV. šahovske kategorije. Najboljši štirje igralci v končni razvrstitvi bodo postali četrtokategorniki. Vabljeni!


  26. 1. 2016

  Zimski turnir OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

  Odigrali smo zadnji krog zimskega turnirja OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Po devetih kolih so prva tri mesta z odličnim izkupičkom osmih točk zasedli Gregor Rogelj, Miha Šlibar in Luka Šlibar. O zmagovalcu turnirja je odločil drugi kriterij, t.i. rezultat Buholz, ki meri koliko točk so zbrali nasprotniki posameznega tekmovalca. Po tem kriteriju je zmagovalec turnirja Luka Šlibar. Med deklicami je bila najboljša Neja Čater na odličnem četrtem mestu. Ogledate si lahko rezultate in končni vrstni red. Vsem udeležencem turnirja pohvale za dobre in borbene igre!


  16. 1. 2016

  Poročilo z gorenjskega prvenstva mladih v standardnem šahu

  V soboto 16. 1. 2016 je bilo na OŠ Stražišče v Kranju gorenjsko prvenstvo mladih v standardnem šahu. Tekmovalke in tekmovalci so imeli za razmišljanje 20 minut časa na igralca in še dodatnih 10 sekund za vsako potezo. Z našega šahovskega krožka se je tekmovanja udeležila ena učenka in šest učencev. Osvojili so zlato in bronasto medaljo. Rezultati in vedno boljša igra kažejo na lep napredek v šahovskem znanju.

  Pri fantih do deset let je naslov gorenjskega prvaka in zlato medaljo osvojil Miha Šlibar. Vodil je od začetka do konca turnirja in zasluženo zmagal. V skupini deklic do osem let je tretje mesto in bronasto medaljo osvojila Teja Prestor. To je njena že druga bronasta medalja na gorenjskih prvenstvih v šahu, ki kaže, da njeni uspehi niso naključni. Pohvale tudi Gregorju Roglju za peto mesto v močni skupini šahistov do dvanajst let in ostalim fantom: Jaku Urbancu, Andreju Bonetu, Matiju Arnežu in Luku Šlibarju za dobre in borbene partije. Rezultate vseh si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

 • Gorenjsko kadetsko prvenstvo za deklice 2008/09 - D08
 • Gorenjsko kadetsko prvenstvo za fante 2008/09 - F08
 • Gorenjsko kadetsko prvenstvo za fante 2006/07 - F10
 • Gorenjsko kadetsko prvenstvo za fante 2004/05 - F12

 • 16. 1. 2016

  Gorenjsko prvenstvo mladih oz. kvalifikacije za mladinsko DP v standardnem šahu

  V soboto 16. 1. 2016 in po potrebi v nedeljo 17. 1. 2016 bo na OŠ Stražišče, Šolska ulica 2, Kranj, gorenjsko prvenstvo mladih oz. kvalifikacije za mladinsko DP v standardnem šahu. Otrokom, za katere priporočam udeležbo na tekmovanju, bom razdelil prijavnice. Podrobnosti tekmovanja so v razpisu in na strani Šahovske zveze Slovenije.


  12. 1. 2016

  Mesečni turnir v pospešenem šahu

  Vsak drugi torek ob 17. uri je na OŠ Simona Jenka v Kranju šahovski turnir za osnovnošolce v pospešenem šahu (na 15. min). Turnir traja do približno 20. ure. Vabljeni!


  5. 12. 2015

  Poročilo z osnovnošolskega posamičnega prvenstvo Gorenjske v šahu

  V soboto 5. 12. 2015 je bilo na OŠ Simona Jenka v Kranju Osnovnošolsko posamično prvenstvo Gorenjske za šolsko leto 2015/2016. Z našega šahovskega krožka sta se tekmovanja udeležili dve učenki in devet učencev. Osvojili so prvo šahovsko medaljo za tretje mesto in še odlično četrto in peto mesto. Primerjava z medobčinskim prvenstvom kaže, da učenci šahovsko lepo napredujejo.

  Med deklicami v starostni kategoriji letnik 2007 in mlajše, je bron s čvrsto in borbeno igro osvojila mlada Teja Prestor. Izgubila je samo proti zmagovalki turnirja, ostale dvoboje pa je, kot da ne bi bila prvič na šahovskem turnirju, izkušeno remizirala. Njene in rezultate Barbare Šifrer si lahko ogledate na strani Šahovske zveze Slovenije.

  Pri fantih v starostni kategoriji letnik 2007 in mlajši, sta se odlično odrezala Miha (4. mesto) in Luka Šlibar (5. mesto). Do tako dobrega rezultata sta prišla z odličnim zaključkom. Miha je zmagal zadnje tri, Luka pa celo zadnje štiri partije. Posebne pohvale si zaslužita tudi Andrej Bone iz 2. a razreda za tri zmage in Marko Perovič iz 1. b razreda za dve osvojeni točki. Ogledate si lahko njihove rezultate.

  Pohvale tudi preddvorskim fantom v starostni kategoriji letnik 2004 in mlajši. Čeprav so igrali proti starejšim in izkušenejšim nasprotnikom so se dobro borili. Najboljša sta bila Gregor Rogelj in Jošt Prestor na 13. in 14. mestu z osvojenimi tremi točkami. Ogledate si lahko tudi njihove rezultate.


  5. 12. 2015

  Osnovnošolsko posamično prvenstvo Gorenjske v pospešenem šahu

  V soboto 5. 12. 2015 bo na OŠ Simona Jenka v Kranju Osnovnošolsko posamično prvenstvo Gorenjske za šolsko leto 2015/2016. Otrokom, za katere priporočam udeležbo na tekmovanju, bom razdelil prijavnice. Podrobnosti tekmovanja so v razpisu.


  1. 12. 2015

  Mala šahovska šola v Kranju

  ŠS Tomo Zupan razpisuje malo šahovsko šolo otroke med 6. in 12. letom starosti, ki bi radi nadgradili svoje šahovsko znanje. Podrobnosti so v razpisu. Vabljeni!


  23. 11. 2015

  Delitev učencev v dve skupini

  Obveščam vas, da bo v bodoče šahovski krožek potekal v dveh terminih. Prvi termin bo od 14:15 do 15:00 za učenke in učence 1. in 2. razreda (mentor Blaž Kosmač - mojstrski kandidat), drugi termin pa od 15:00 do 16:30 za učenke in učence 3. razreda in starejše (mentor Matjaž Šlibar - mojstrski kandidat).

  Za delitev smo se odločili zaradi zelo velikega števila učencev na šahovskem krožku. Prvič bo šahovski krožek v dveh skupinah v ponedeljek 30. 11. 2015.


  23. 11. 2015

  Jesensko prvenstvo OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu

  Končano je jesensko prvenstvo OŠ Matije Valjavca Preddvor v šahu. Po sedmih odigranih partijah je med 40 udeleženci brez poraza slavil Matej Orehar iz 4. b razreda s 6,5 točkami. Sledita mu brata Miha in Luka Šlibar iz 3. a razreda na drugem in tretjem mestu. Posebno priznanje si zasluži Gregor Rogelj iz 5. b, ki se je turnirju pridružil šele v tretjem krogu in je potem zmagal vse partije. Na koncu je to zadostovalo za peto mesto. Pohvale tudi vsem ostalim šahistom za dobre in zanimive dvoboje na turnirju. Ogledate si lahko rezultate po krogih in končni vrstni red.


  23. 11. 2015

  Simultanka Monike Rozman v kranjski knjižnici

  V torek 24. 11. 2015, med 17. in 19. uro, bo v Mestni knjižnici Kranj, šahovska simultanka mojstrske kandidatke Monike Rozman. Monika je večkratna državna prvakinja Slovenije v mladinskih kategorijah in aktualna viceprvakinja v članski kategoriji. Vabljeni!


  14. 11. 2015

  Poročilo z medobčinskega prvenstva osnovnih šol za učence in učenke

  V soboto 14. 11. 2015 je bilo v prostorih šahovskega kluba Stari Mayr, Glavni trg 16, Kranj medobčinsko prvenstvo osnovnih šol za učence in učenke. Tekmovanja so se udeležile tri učenke in deset učencev z našega šahovskega krožka. Klub pomanjkanju izkušenj, šahovski krožek imamo namreč šele dva meseca, so se učenci dobro borili.

  Med deklicami v starostni kategoriji letnik 2007 in mlajše, je bila med osmimi udeleženkami iz naše šole najboljša Lara Kokl na petem mestu, dobro pa sta igrali tudi Barbara Šifrer in Neja Čater. Vsem trem pohvala za hrabro igranje in dobre rezultate.

  Pri fantih v starostni kategoriji letnik 2004 in mlajši, je bil med enajstimi udeleženci iz naše šole najboljši Luka Roblek na šestem mestu, dobro pa so se držali tudi Arne Zorman, Matej Orehar in Matija Arnež. Fantje so igrali v skupini, kjer so bili tudi dve leti starejši fantje in zato skrivajo v sebi potencial za naslednja leta. Ogledate si lahko tudi njihove rezultate.

  Najštevilčnejša je bila udeležba med fanti v starostni kategoriji letnik 2007 in mlajši, kjer je šahiralo kar 35 mladih šahistov. Najboljša iz naše šole sta bila Luka Šlibar (8. mesto) in Miha Šlibar (10. mesto). Hrabro pa so se borili tudi Lan Florjančič, Perovič Marko, Nejc Eržen in Tevž Trobec. Tudi zadnji trije omenjeni so bili med mlajšimi na turnirju in skrivajo v sebi potencial za naslednja leta. Tudi njihove rezultate si lahko ogledate.


    KONTAKT              ARHIV NOVIC              DOMOV